La Bonne est un café très amoureux.”  Fangede du den? Det er egentlig helt underordnet, for hos La Bonne på Frederiksberg behøver du hverken tale fransk, bære et velsmurt mustache eller leve af Macarons for at føle dig hjerteligt velkommen. For selvom Carsten, der ejer La Bonne, er pjattet med alt ved Paris – stemningen, romantikken og la cuisine française – taler heller ikke han det franske sprog.

Carsten og hans kone, Pop, har i mange år boet og arbejdet i Asien. Da deres søn bliver ramt af sygdom, rykker familien teltpælene op og flytter til Danmark, hvor et fordelagtigt sundhedssystem tager imod dem med åbne arme. Med bopæl i Danmark får Carsten og Pop øjnene op for Smallegade 39, hvor et italiensk par driver caféen, Coffee Box, men er løbet panden mod en mur og ønsker ny luft under vingerne. En luft som Carsten og Pop bidrager til.

Carstens øjne stråler, da han når hertil i fortællingen om La Bonne’s tilblivelse. “Vi overtog stedet, rev alt ned og byggede det op på ny med kun én regel: Vi ville ikke have noget hvidt – det kan alle de andre have!”

Med en abnorm og helt sublim forkærlighed for Paris er det lykkedes Carsten og Pop at fragte alle elementer, de har kært ved det franske land, til Danmark, hvor ivrige baguette-, espresso- og croissant-elskende cafégængere nu dagligt kan træde ind i en fransk tidslomme med toner af Édith Piaf i højtaleren og stilrene rammer om hyggen.

“Jeg har aldrig åbnet en indretningsbog, men jeg mærker efter på opleveren og mavefornemmelsen og bliver ved til stedet er helt perfekt.” fortæller Carsten, da han med store armbevægelser guider os igennem stedet, der har gjort en drøm til virkelighed for det eventyrlystne par. Den perfektionistiske sult på et strømlinet hjerterum kommer til udtryk i fortællingen om, hvordan Carsten måtte skifte spejle i caféens smukke gang af tre omgange, før han opnåede den ønskede effekt.

En cool og moderne effekt, der bidrager til følelsen af at træde ind i en high-end, fransk salon med en rustik og rå New Yorker-feel, et snert af humoristisk leg med farver, billedmotiver og genskær samt en perfekt mængde romantik, hygge og varme. Med en velovervejet og selvsikker farveskala, levende lys og røde roser danner La Bonne de perfekte rammer for en romantisk kaffe-date, en hyggelig lektielæsning eller en afslappet søndagsudflugt, mens caféens baglokale skriger efter private arrangementer og vinsmagninger.

Med jeres kæmpe kærlighed til Paris, hvorfor flyttede du og Pop da ikke til den franske hovedstad?

Carsten smiler og svarer: “Paris er toppen. På mange områder, men ikke på alle. Svaret ligger i den klichéramte saying, at der skal ti gode ting til at opveje én dårlig. Som en p-bøde på en ellers god dag, der gør alting helt gråt. Arrogante franskmænd udgør for mig dén p-bøde – dén ene dårlige oplevelse, der overskinner de ti gode – og derfor kunne jeg aldrig drømme om at bo i Paris.” I samme øjeblik træder en yndig værtinde frem til vores bord: “Er alt, som det skal være?” og pludselig giver Carstens ord mening.

Carsten og Pop har bragt et Frankrig uden en sippet arrogance til Danmark. Et Frankrig med flotte kager, perfekte parisertoast og lækre lemonader til Danmark. Et Frankrig med luksuriøsitet og egne badehåndklæder, men med dansk og hjertelig personlighed, venlighed og opmærksomhed.

Hos La Bonne på Frederiksberg har de en finger på pulsen. Både på den danske og den franske puls…

La Bonne
Smallegade 39
2000 Frederiksberg

Tlf: 42 90 10 25

Mandag: Lukket
Tirsdag – onsdag: 10.00-18.00
Torsdag – Lørdag: 10.00-22.00
Søndag: 10.00-18:00